ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОпозиційні депутати пропонують списати населенню борги за комуналку

Опозиційні депутати пропонують списати населенню борги за комуналку

Народні депутати від опозиційної платформи «За життя» внесли в парламент законопроект про списання заборгованості населення за постачання природного газу, опалення, гарячу воду та електричну енергію
Народні депутати від опозиційної платформи «За життя» Юрій Бойко, Вадим Рабинович і Наталія Королевська внесли в парламент законопроект №9527 «Про списання заборгованості населення за поставку природного газу, централізоване опалення та постачання гарячої води, постачання електричної енергії, яка склалася станом на 1 січня 2019 року».
 
Законопроект передбачає повне списання боргів за житлово-комунального господарства громадянам України, передає прес-служба партії «За життя».
 
"У період 2014-2018 рр. Тариф на газ для населення в Україні зріс на 1080%, на гаряче водопостачання - на 560%, на опалення - на 1240%, на електроенергію - на 221,4%. При цьому, середньомісячна заробітна плата зросла за відповідний період лише на 171,5%. Це призвело до більш ніж 4-кратного збільшення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги - до 55,6 млрд грн. ", - йдеться в законопроекті.
 
Як наголошується в пояснювальній записці, "списання заборгованості населення перед відповідними суб'єктами господарювання, що здійснюють постачання природного газу для потреб побутових споживачів, а також централізованого опалення і постачання гарячої води, здійснюється шляхом взаємозаліку за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України». Списання заборгованості населення за спожиту електроенергію здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету ".
 

Нагадаємо, Юрій Бойко разом з колегами раніше подав законопроект №9403, який передбачає встановлення граничної ціни на газ для всіх категорій споживачів - вона не повинна перевищувати 4 900 гривень за тисячу кубометрів. 

 
Коментарі (0)