ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаОприлюднено проєкт Нацплану з розвитку ВДЕ

Оприлюднено проєкт Нацплану з розвитку ВДЕ

Держагентство з енергоефективності та енергозбереження виносить на громадське обговорення розроблений проєкт Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року
Держагентство з енергоефективності та енергозбереження виносить на громадське обговорення розроблений проєкт Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року, про це повідомила пресслужба Держенергоефективності.
 
"Національний план не тільки встановлює цілі розвитку галузі до 2030 року, а й передбачає заходи, які забезпечать збалансований розвиток відновлюваної електроенергетики, теплоенергетики та споживання відновлюваних джерел на транспорті", - говориться у повідомлені.
 
У проєкті визначено індикативну ціль споживання енергії з відновлюваних джерел у 2030 році на рівні 27%, у тому числі у секторах:
 
- електроенергетики – 25%;
- опалення та охолодження – 35%;
- транспорту – 14%.
 
Визначається запровадження механізму видачі гарантії походження електроенергії та стимулювання використання енергоносіїв з ВДЕ у транспортному секторі.
 
"Під час підготовки НПД ВЕ 2030 враховано реальний стан відновлюваної енергетики та відповідні цільові показники, визначені у вже затверджених державних стратегічних документах та європейських директивах, а також пропозиції центральних органів виконавчої влади, профільних організацій, експертів та наукових установ", - вказали в Держенергоефективності.
 
Документ направлений на погодження до зацікавлених органів виконавчої влади, а його обговорення триватиме до 20 лютого 2022 року, додали в Держагентстві.
 
Нагадаємо, проєкт плану підготовлено на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23.03.2021 року "Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації", введеного в дію указом президента України №111 від 23.03.2021 року . 
 

Проєкт вже погоджено з Міністерство енергетики України. 

 
Коментарі (0)