ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОпублікували постанову по якому підприємства ТКЕ повинні перерахувати плату за тепло

Опублікували постанову по якому підприємства ТКЕ повинні перерахувати плату за тепло

Опубліковано постанову щодо внесення змін до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та Правил користування тепловою енергією
Кабінет міністрів України опублікував постанову про перерахунок тарифів на опалення. Відповідний документ був оприлюднений на урядовому порталі.
 
Згідно з постановою, в разі зміни розміру нарахувань за опалення і гаряче водопостачання в зв'язку зі зміною для них ціни природного газу протягом опалювального періоду теплопостачальні організації повинні відображати це щомісяця в платіжних документах споживачів, надісланих в місяці, який слідує за розрахунковим періодом.
 
При цьому про зниження нарахувань теплопостачальна організація повинна інформувати споживачів шляхом розміщення інформаційного повідомлення (із зазначенням відповідних обґрунтувань) на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування або на своєму сайті.
 
Нагадаємо, раніше прем'єр Олексій Гончарук повідомляв, що прийнята Кабміном постанова дозволить зменшити суму в платіжці за тепло до 30%.
 
Також Гончарук заявив, що платіжки за теплову енергію в грудні можуть бути знижені на 300-400 гривень. 

"За нашими підрахунками, вже в грудні, якщо правильно здійснити ці нарахування, людина може отримати в своїй платіжці на 300-400 грн менше. Це дуже відчутно", - уточнив Гончарук 

 

 

 

 
Коментарі (0)