ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоОренда комунальної власності стане прозорішою

Оренда комунальної власності стане прозорішою

Нардепи пропонують зменшити шанси для корупціонерів у сфері суборенди комунальної та державної власності. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно у Верховній Раді був зареєстрований проект Закону №2434 «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (щодо заходів, спрямованих на протидію можливим зловживанням у випадках передачі державного або комунального майна в оренду без проведення конкурсу)».

Згідно з пояснювальною запискою, проект Закону передбачає зменшення корупційних ризиків у випадках передачі в оренду державного та комунального майна без проведення конкурсу.

Законопроект також пропонує зобов’язати органи державної влади, органи місцевого самоврядування, що уклали договори про передачу в оренду без проведення конкурсу державного або комунального нерухомого майна, а також правонаступників таких органів протягом шістдесяти днів з дня набрання чинності Закону опублікувати у мережі Інтернет на належних їм веб-сайтах або сайті місцевої обласної державної адміністрацію інформації про орендаря, предмет оренди, розмір орендної плати, строк оренди державного, комунального нерухомого майна, що є переданим в оренду без проведення конкурсу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують дозволити за певних умов звільняти замовників будівництв від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)