ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГОренда житла набуде вартості

Оренда житла набуде вартості

Найближчим часом слід очікувати зростання вартості оренди житла у столиці. Це торкнеться коротко- і довгострокої оренди квартир.

Найближчим часом слід очікувати зростання вартості оренди житла у столиці. Це торкнеться коротко- і довгострокої оренди квартир.

Про це у коментарі УНН сказав голова Київського відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Артур Пилипчук.

«Минулого року було зростання ставок. Я думаю, що і цього року слід очікувати невеликого зростання. Наразі затишшя і ціни стоять, але з серпня почнеться пожвавлення, попит зросте і це призведе до зростання орендних ставок, десь відсотків на 10 – 15», - сказав він.
Як зазначив експерт, зростання орендних ставок торкнеться як того житла яке здається і подобово та і того, яке здається на тривалий термін.

«Ділова активність восени зростає. А крім того, починається передвиборчий сезон. І я думаю, у столиці приїжджих буде більше, адже сюди приїдуть вчитися, працювати, допомагати проводити вибори. Тобто збільшиться активність, а отже попит і ціни», - зазначив експерт.

Слід зауважити, що експерти прогнозують зростання ставок з оренди житла і через зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Тарифна несправедливість

Наразі мінімальна вартість довгострокової оренди однокімнатної квартири (якщо проаналізувати пропозиції розміщені на сайтах) становить 2 000 – 2 500 грн.

Також експерти прогнозують, що після виборів влада буде змушена піти на підвищення комунальних тарифів.

Зокрема Павло Розенко прогнозує збільшення комунальних тарифі у півтора рази. Крім того, народний депутат Андрій Павловський зазначив, що підвищення ціни на газ, а з ним і зростання «комуналки», а надалі і цін на всі продукти та товари, після виборів відбудеться обов’язкове. Зростання за його словами, становитиме 50%.

 
Коментарі (0)