ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОрендарів тепер не можна виселяти навіть після закінчення договору

Орендарів тепер не можна виселяти навіть після закінчення договору

Орендарів нерухомості (компанії або людей) не мають права виставляти на вулицю після закінчення термінів договорів, заселяючи нових мешканців

Орендарів нерухомості (компанії або людей) не мають права виставляти на вулицю після закінчення термінів договорів, заселяючи нових мешканців. Відповідний висновок зробив Верховний суд, розглядаючи справу №3-122гс17, передає meget.kiev.ua.

"У ньому підкреслюється, що переважне право на оренду має той орендар, який до цих пір знімав нерухомість, справно платив за неї і виконував всі умови угоди з власником. Йому може бути відмовлено в продовженні договору оренди лише в разі, якщо житло потрібне для особистих цілей його господареві або якщо наймач не повідомила власнику, що збирається скористатися своїм пріоритетним правом продовжувати займати приміщення. Звичайно, повідомив в тій формі, яка описана в договорі оренди. Це стосується як здачі комунальної або го ударственной нерухомості, так і знімання житла людьми ", - пояснив старший партнер адвокатської компанії" Кравець і партнери "Ростислав Кравець.

У той же час, чинне законодавство не забороняє власнику нерухомості підвищувати вартість оренди в порядку, обумовленому договором оренди, визнав юрист.

 

 
Коментарі (0)