ГоловнаНовини ЖКГЖитлоОрендодавців хочуть змусити зменшити орендну плату за житло

Орендодавців хочуть змусити зменшити орендну плату за житло

Згідно із законопроектом, поданим Олександром Дубинським від "Слуги народу", власники житла не мають права виселити орендарів до закінчення терміну карантину, тобто обставин непереборної сили

Багато українців на час карантину були змушені піти в неоплачувану відпустку. Як відомо, багато українців арендубт житло і щомісяця повинні вносити плату за проживання. Однак на увазі карантину, який загрожує затягнутися ще на місяць, питання чим заплатити за квартиру може стати критичним.

Як пише UBR, в парламенті задумалися про можливу проблему. Там запропонували захистити права тих, хто орендує житло на час карантину. Згідно із законопроектом, поданим Олександром Дубинським від "Слуги народу", власники житла не мають права виселити орендарів до закінчення терміну карантину, тобто обставин непереборної сили.

У докуметов прописано, що господарі не зможуть виселити орендарів до кінця карантину, навіть якщо ті не будуть вносити гроші за оренду. При цьому господарів квартир хочуть змусити істотно знизити плату до 50%.

Як наголошується на сайті Олександра Дубинського, на час дії обставин непереборної сили (форс-мажору): військові дії, війна, введення комендантської години, карантину, тривалі перерви в роботі транспорту плата за оренду житла не може перевищувати 50%.

Через епідемію коронавируса багато українців були змушені піти у вимушену відпустку. Деякі в такий непростий час і зовсім втратили роботу. Тому у громадян можуть виникнути проблеми з оплатою житла.

 

 
Коментарі (0)