ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаОрендоване майно «Кіровоградтепло» не планують повертати в комунальну власність

Орендоване майно «Кіровоградтепло» не планують повертати в комунальну власність

Протягом опалювального сезону і під час підготовки до нього відремонтували низку мереж, побудували кілька нових котелень, здійснили заходи з енергоефективності.

 

Людмила Соколовська, заступниця директора теплогенеруючого підприємства «Кіровоградтепло» повідомила, що майно підприємства не повертатимуть до комунальної власності. Про це вона сказала відповідаючи на питання депутатів під час звіту на сесії про результати роботи за рік.

– Звичайно, ми не плануємо його повертати. Ми господарюємо, – зазначила Соколовська.

Вона доповіла, що протягом опалювального сезону і під час підготовки до нього відремонтували низку мереж, побудували кілька нових котелень, здійснили заходи з енергоефективності. Загалом із 2005 по 2017 роки залучили 35 млн грн. на модернізацію.

Також за її інформацією на тепломережах протягом опалювального сезону сталося 97 поривів. Причиною є 90-відсоткова зношеність тепломереж, зміна гідравлічного режиму через масовість переходу на автономки.

Щодо заборгованості за спожитий газ та проблеми із отриманням номінацій на поставки газу, через відсутність яких «Кіровоградгаз» відключав газопостачання, посадовець зазначила, що у вересні підприємство домоглося підписання з НАК «Нафтогаз» договорів на поставку газу. Номінації ж отримували зі збоями через борги. Наразі підприємство завдяки співпраці з державним банком змогли на 90% розрахуватися з «Нафтогазом», що дозволило отримати номінації.

Михайло Бєжан з «УКРОПу» нагадав, що з міського бюджету комунальному «Теплоенергетику» виділили понад 40 млн на реструктуризацію боргів та господарську діяльність, аби опалювальний сезон проходив без збоїв. Якщо повернути в комунальну власність ще й «Кіровоградтепло», то доведеться компенсувати ще 50 млн. Він запропонував роботу підприємства визнати задовільною.

Депутат Роман Розгачов з «Батьківщини» зазначив, що орендарі майна «Кіровоградтепло» не дбають про низку котелень і приміщень, вони стоять без охорони. Він запропонував створити депутатську комісію, яка проінвентаризує комунальне майно та фінансовий баланс підприємства.

Міський голова Андрій Райкович запропонував звіт тепловиків взяти до відома та надіслати керівництву підприємства План з усунення недоліків.

Нагадаємо, коли «Кіровоградгаз» вимкнув газопостачання теплогенеруючому підприємству, міська влада почала активно заявляти про повернення «Кіровоградтепло» у комунальну власність. Газовики пояснили зупинку газу відсутністю номінацій газу, через що отримують значні штрафи.

 

 
Коментарі (0)