ГоловнаПослугиФінансування ЖКГОрганізація фуршету: корисні поради

Організація фуршету: корисні поради

Прийом гостей — завжди хвилююча подія, чи то скромне сімейне свято, чи торжество з розмахом

 

 

Прийом гостей — завжди хвилююча подія, чи то скромне сімейне свято, чи то торжество з розмахом. Важливо продумати кожну дрібницю в організації фуршету, щоб усі відчували себе комфортно, були ситі та задоволені проведенням часу. Про важливі моменти званого обіду чи вечері поговоримо у статті.

 

Головні нюанси та корисні хитрощі

Дотримуйтесь таких рекомендацій:

photo-1613109040830-ffdd96756f5e?q=80&w=2070&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Подавайте страви поетапно. Ставити на один стіл тартар із лосося та солодке бланманже — поганий тон навіть у домашніх умовах. Поки гості дістануться десерту, він уже встигне обвітритися і ввібрати аромати інших страв. Спочатку сервіруйте стіл холодними закусками та салатами, пізніше – гарячим, а солодке та фрукти подавайте ближче до кінця вечері.

Правильно розсаджуйте гостей. Якщо йдеться про сімейну зустріч, враховуйте, хто з родичів добре контактує між собою чи, навпаки, намагається уникати спілкування. Для великих урочистостей діє негласне правило: молодь за одним столом, старші гості — за іншим, діти за третім.

Подбайте про достатню кількість столових приладів. Для вечері на природі можна купити одноразовий посуд, для урочистого прийому – дістати з шафи найкращі сервізи. Головне, щоб у гостей було необхідне приладдя під рукою і вчасно змінювалося на чисте.

Не забувайте про розваги. Легка фонова музика може грати навіть під час активної трапези, щоб за столом не створювалося відчуття незручної тиші. Коли гості розправляться з гарячим, можна включити веселіші пісні або делегувати розвагу публіки ведучому.

Подавайте страви, які зручно їсти. До аперитиву відмінно підійдуть різні закуски на шпажках, які з'їдаються в один укус. Салати краще вибрати порційні, щоб шари не змішувалися у загальному посуді. Рибні страви варто презентувати у форматі філе: розбиратися з кістками за спільним столом не дуже приємно.

Вибирайте продукти без різкого запаху. Слабосолона оселедець або свіжозварені раки - безумовно, смачна їжа, проте аромат таких страв перебиває інші запахи, тому може зіпсувати апетит комусь із присутніх. Краще зупинитися на більш нейтральній їжі, особливо якщо планується тривале гуляння.

Підготуйте чисту воду без газу. По-перше, тільки така рідина справді вгамовує спрагу після активних танців чи певних страв. По-друге, вживання чистої води дозволяє знизити градус алкоголю у крові, що особливо помітно під час довгих вечірніх фуршетів.

Зберігайте привітний настрій. Успішність будь-якої вечірки залежить від доброго настрою і привітності її організаторів або господарів будинку. Приділіть кілька хвилин кожному гостю, заповнюйте паузи, що виникли — і від душі насолоджуйтесь добре організованим фуршетом.

Дотримуючись цих нехитрих рекомендацій, ви зумієте створити приголомшливу атмосферу навіть на звичному сімейному святі.

 

 

 

 
Коментарі (0)