ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОСББ буде працювати «по-новому»

ОСББ буде працювати «по-новому»

Нардепи підтримали законопроект, який виводить право власності та управління багатоквартирним будинком на якісно новий рівень. У документі також не забули згадати і про підтримку термомодернізації в будинках.

У Верховній раді прийняли законопроект №1565 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Метою законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є вирішення проблем із реалізації права власності у багатоквартирному будинку, пов’язаних з необхідністю створення умов для ефективної експлуатації та утримання спільного майна багатоквартирних будинків, а також визначення альтернативних методів управління.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ключове нововведення проекту №1565 - революційна зміна системи прийняття рішень щодо управління багатоповерхівками. Сьогодні законодавством передбачена лише одна форма колективного управління - за допомогою ОСББ. При цьому в основу прийняття рішень покладено простий арифметичний принцип: одна людина - один голос. При створенні ОСББ, кожен власник житла на установчих зборах має один голос, незалежно від розміру та кількості приміщень, якими він володіє. А саме, установчі збори вважаються правомірними, якщо в них бере участь більше половини власників житла. Рішення на зборах учасників ОСББ приймаються за такою ж схемою.

 
Коментарі (0)