ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОСББ допустили до інформації про власників нерухомості

ОСББ допустили до інформації про власників нерухомості

Верховна Рада дозволила співвласникам багатоквартирного будинку отримувати з Держреєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про суб'єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення в такому будинку.

Верховна Рада прийняла в першому читанні і за основу законопроект №10547  «Про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (щодо отримання інформації співвласниками багатоквартирного будинку)», запропонований Прем’єром-міністром Миколою Азаровим.

Згідно з пояснювальною запискою прийняття проекту закону дозволить співвласникам багатоквартирного будинку отримувати з Держреєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про суб'єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення в такому будинку.
 
В той час, коли раніше, згідно з порівняльною таблицею до законопроекту, право на отримання такої інформації було закріплене за власниками майна, спадкоємцями (правонаступниками), а також особами, в інтересах яких встановлено обтяження, або уповноваженими особами всіх зазначених категорій правовласників.
 
Нагадаємо, проект Закону №10547  розроблено на виконання підпункту 163.3 пункту 163 Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2012 року № 187/2012. 
 
Коментарі (0)