ГоловнаВибір редакціїОСББОСББ планують допомогти з кредитами на енергоефективне обладання

ОСББ планують допомогти з кредитами на енергоефективне обладання

Держава планує компенсувати 40% суми кредиту для ОСББ на енергоефективне обладнання та матеріали для будинку. Принаймні, вже розроблений відповідний проект урядової постанови.

Наразі розроблено проект постанови уряду, який передбачає компенсацію державою 40% суми кредиту для ОСББ на енергоефективне обладнання та матеріали. Про це повідомив заступник голови Держенергоефективності Сергій Дубовик, передає прес-служба Мінрегіону.

«Державна підтримка надаватиметься на придбання енергозберігаючих двокамерних склопакетів для вікон, індивідуальних теплових пунктів, засобів обліку тепла і води, модернізацію систем освітлення у місцях загального користування тощо», – сказав пан Дубовик.
 
Заступник голови Держенергоефективності нагадав, що це вже другий механізм державної підтримки спрямований саме на потреби населення. Окрім надання співфінансування для підвищення енергоефективності в будівлях, проект сприятиме також збільшенню кількості ОСББ в країні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», мешканці багатоповерхових будинків на порозі великих змін. Зрівняння в правах з власниками приватних будинків може для них виявитися занадто дорогим задоволенням. Натомість у держави припинить «боліти голова» щодо фінансування багатоповерхівок.
 
Катерина Білоус
 
Коментарі (0)