ГоловнаКоментаріБлагоустрійО.Семерак:«Мінприроди ініціює інвентаризацію резиденції «Межигір'я»

О.Семерак:«Мінприроди ініціює інвентаризацію резиденції «Межигір'я»

Міністерство екології та природних ресурсів України ініціюватиме перед Кабінетом Міністрів проведення інвентаризації резиденції "Межигір'я", а також визначення органу управління цим об’єктом
Міністерство екології та природних ресурсів України ініціюватиме перед Кабінетом Міністрів проведення інвентаризації резиденції "Межигір'я" (Київська обл.), а також визначення органу управління цим об’єктом, це сказав на брифінгу Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
 
"Ми змогли знайти юридично правильний шлях, щоб розпочати процес повернення вкраденого майна у державну власність. У квітні цього року Вищий господарський суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, якими було встановлено правомірність укладення угод. Тепер є рішення Київського апеляційного господарського суду, яким визнано недійсними договір міни та купівлі-продажу. Сьогодні маємо об’єктивне і справедливе рішення  суду. Хотів би також подякувати всім учасникам судового процесу за ще одну перемогу", - підкреслив Міністр екології та природних ресурсів.
 
Остап Семерак відзначив, що рішення Київського апеляційного господарського суду вступило в силу. Також Остап Семерак не виключає, що територія резиденції «Межигір’я» стане  національним природним парком.
 
«Одна з ініціатив - це як раз створення національного природного парку на території колишніх мисливських угідь і резиденції" Межигір'я. Є відповідні погоджені проекти", - зазначив Остап Семерак.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд скасував договори, за якими урядова резиденція "Межигір'я" вибула у 2007 році з державної власності. 

 
Коментарі (0)