ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВО.Семерак:«Непродумана політика управління відходами, призвела до появи тисяч сміттєзвалищ»

О.Семерак:«Непродумана політика управління відходами, призвела до появи тисяч сміттєзвалищ»

Україні до 2017 року взагалі була відсутня система управління відходами. На сьогодні в Україні немає жодного підприємства, яке може належним чином утилізувати батарейки.
Україні до 2017 року взагалі була відсутня система управління відходами. Про це під час конференції «Нова політика управління відходами – основа економіки замкненого циклу», заявив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.
 
«Непродумана політика управління відходами, яку ми успадкували від радянського союзу призвела до появи тисяч сміттєзвалищ, 99% з яких не відповідають сучасним екологічним вимогам. Весь цей час Україна жила без будь-якого розуміння, що робити з відходами. За винятками поодиноких населених пунктів, де місцева влада намагалася хоча б спробувати запровадити якісь технології чи запозичити досвід інших країн», - сказав Міністр екології та природних ресурсів України.
 
Він зазначив, що загалом в Україні управління відходами було орієнтовано на захоронення і при цьому були відсутні економічні стимули для переробки вторинної сировини та механізми притягнення до відповідальності, наприклад, за шкоду, завдану довкіллю.
 
Також, міністр розповів, що на сьогодні в Україні немає жодного підприємства, яке може належним чином утилізувати батарейки.

"На жаль, немає в Україні жодного підприємства, яке належним чином може утилізувати й переробити батарейки. З акумуляторами трошки краща історія", - зазначив він. 

 
Коментарі (0)