ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОсновні проблеми новобудов

Основні проблеми новобудов

Панельний будинок або цегляний? Однокімнатну або двокімнатну? Промисловий район або все ж спальний?

Панельний будинок або цегляний? Однокімнатну або двокімнатну? Промисловий район або все ж спальний? З ремонтом або без? Саме такі питання, а також багато інших турбують людей, які вирішили собі купити квартиру в новобудові.Тому перш ніж придбати житло, потрібно добре розібратися з проблемами, які можуть виникнути при покупці.

Ціна і як оплатити?

Потрібно відразу дізнатися, продаж квартири - смарт буде в національній валюті або в доларах, оскільки потім це може мати велике значення.

Графік розстрочки платежів. Якщо забудовник надає вам можливість першого внеску, а потім надає розстрочку платежів до того, як будівництво закінчиться, це свідчить про його надійність. Наприклад, таким надійним забудовником може бути ЖК "Синергія" в Ірпені, наприклад така можливість доступна при інвестуванні в ЖК Синергія сіті.

Ціна на житло в новобудові може змінюватися, тому потрібно чітко визначити, ці зміни стосуватимуться лише залишку суми або всієї ціни.

Також, потрібно обговорити момент, коли задекларовані квадратні метри можуть не збігатися з реальними, які ви отримаєте після завершення будівництва. Це нормальна ситуація, однак, ви повинні чітко знати метраж квартири і як будуть розвиватися події, якщо ви не дорахується кількох квадратних метрів після отримання квартири.

Будівництво затягується: що робити?

Покупець квартири, який вклав гроші в новобудову, може зустрітися з такою ситуацією, коли не сильно надійний забудовник не здає квартиру в потрібний термін, а затягує його. Тоді можливий такий вихід із ситуації:

  • Повідомлення;

  • Претензія забудовнику;

  • Компенсація;

  • Скасування договору;

  • Звернення до влади.

Повідомлення. Якщо забудовник бачить, що квартира не буде здана в реальний термін, він повинен повідомити покупцеві мінімум за 1 місяць до здачі. Якщо ні - тоді покупець пише повідомлення на ім'я забудовника.

Претензія забудовнику. Однак, якщо термін здачі квартири затягнувся, покупець має право написати претензію і вимагати компенсацію за моральну шкоду.

Компенсація. Якщо випадок складний, то потрібно звертатися в суд. Саме в такому випадку покупець може:

  • Вимагати штраф;

  • Вимагати оплату суду;

  • Отримати моральну компенсацію

Скасування договору. Якщо покупець скасував договір з вини забудовника, то він не має прав на квартиру, а також, забудовник повинен віддати всі гроші, які покупець йому заплатив йому протягом 20 днів.

Звернення до влади. Якщо забудовник не віддає вам квартиру, вам треба звернутися до регіональної влади. Потрібно потрапити в реєстр ошуканих вкладників - це можливо якщо вам 9 місяців не віддають квартиру з моменту закінчення договору.

Але найкращий спосіб уникнути таких проблем, купувати у надійних забудовників і в перевірених ЖК, наприклад ЖК Green Side в Ірпені не має жодних проблем з вводом в експлуатацію і буде чудовим варіантом для кожного, хто бажає жити поряд зі столицею.

 
Коментарі (0)