ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОсновний тягар «доступного житла» ляже на місцеву владу

Основний тягар «доступного житла» ляже на місцеву владу

Основне навантаження із безпосередньої реалізації соціальних ініціатив Президента України ляже на місцеві органи влади

Основне навантаження із безпосередньої реалізації соціальних ініціатив Президента України ляже на місцеві органи влади. Результат буде безпосередньо залежати від якості їхньої роботи з людьми.

На цьому наголосив очільник Мінрегіону України Анатолій Близнюк, виступаючи на нараді із представниками облдержадміністрацій, інформує прес-служба міністерства.

«Зараз треба працювати з людьми, які стоять «на черзі». Від того, як облдержадміністрації  проведуть роз’яснювальну роботу, як організують роботу посадових осіб – безпосередньо залежить реалізація соціальної ініціативи зі здешевлення іпотеки для населення», – підкреслив очільник Мінрегіону.

За його словами, схема цієї роботи має бути єдиною, орієнтованою виключно на конкретних людей і задоволення їхніх насущних інтересів.

«Основні стейкхолдери процесу: людина,  банк і забудовник. Усі інші – Мінрегіон, як головний розпорядник коштів, обласні держадміністрації, розпорядники коштів нижчого рівня – повинні працювати на людину. Якщо ми з вами цього не зробимо, ризикуємо повторити приказку – «Хотіли як краще, а вийшло – як завжди», – сказав А. Близнюк.

Як повідомив очільник Мінрегіону, 17 травня він планує провести нараду за участю забудовників, представників банків та облдержадміністрацій, на якій детально опрацюють всі необхідні кроки для максимальної ефективності спільних дій.

Крім того, Міністерство зараз працює над розробкою типових договорів, які повинні максимально захистити індивідуальних інвесторів будівництва та запобігти ситуаціям на кшталт сумнозвісної «Еліта-Центр».

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)