ГоловнаКоментаріАльтернативна енергетикаО.Трохимець:«Схоже, включений сценарій зриву домовленостей, досягнутих між Урядом та інвесторами»

О.Трохимець:«Схоже, включений сценарій зриву домовленостей, досягнутих між Урядом та інвесторами»

Станом на сьогодні народні депутати подали в урядовий законопроєкт 3658, яким Кабінет міністрів України пропонує зменшити “зелений” тариф, вже 300 правок. Але їх може бути як мінімум тисяча.
Станом на сьогодні народні депутати подали в урядовий законопроект 3658, яким Кабінет міністрів України пропонує зменшити “зелений” тариф, вже 300 правок. Але їх може бути як мінімум тисяча. 
 
Про це повідомив радник в.о. міністра енергетики Олександр Трохимець.
 
“Схоже, включений сценарій зриву домовленостей, досягнутих між Урядом та інвесторами. Така ж технологія „законодавчого спаму“ була застосована в „антиколомойський“ закон про банки. Ймовірно тут „працює“ та ж група „народних“ депутатів. Завтра побачимо хто”, — зазначає Трохимець.
 
За його словами, зрив зниження “зеленого” тарифу призведе до шалених збитків держави.
 
“Чи розуміють це депутати? Питання, мабуть, риторичне...”, — резюмував Трохимець.
 
Нагадаємо, сьогодні ВР проголосувала за скорочення терміну підготовки законопроекту про “зелену” енергетику. Усі правки мають надійти до кінця дня.
 

Також нагадаємо, вказаний законопроект передбачає зниження “зеленого” тарифу, який має зекономити держбюджету 6,5 млрд грн щорічно або 2 млрд євро загалом. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
23 Липня 2020 p. 17:35
У  "Євро-реконструкції"   тепер  діє   нове  правило:  якщо  гарячу   воду вони   відключають  для   гідровипробувань,  то  оплата  за  неї   все  одно  нараховується  у  повному  обсязі.  ------------- Це  навіть  дивно  -  послуга  не  надається,  але   плата   за  неї  нараховується,  як  за  фактично  надану.
Коля Пухов
27 Липня 2020 p. 16:48
А хто повинен встановлювати лічильники води у квартирах?-------------------------Вимірювання кількості проданого кожному покупцеві товару ( а ком. послуга - це товар) покладається на продавця, а не на покупця. Тобто, лічильники води у квартирах має встановлювати надавач ком. послуги, а не споживач.
Коля Пухов
27 Липня 2020 p. 16:58
Бо зараз лічильники води у квартирах повинні встановлювати самі мешканці за свій рахунок, що звісно, є неправильно.------------------Отже, допоки постачальник не встановить індивідуальні лічильники води, плата за воду для квартир без лічильників має нараховуватись згідно норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником.