ГоловнаКоментаріВодопостачанняП. Жебрівський:«Перекривши канал Сіверський Донець, ми перекриємо воду для Маріуполя»

П. Жебрівський:«Перекривши канал Сіверський Донець, ми перекриємо воду для Маріуполя»

Найбільші боржники за електроенергію на Донбасі – це державні шахти і компанія "Вода Донбасу", розповів голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський
Найбільші боржники за електроенергію на Донбасі – це державні шахти і компанія "Вода Донбасу", розповів голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в коментарі "112 Україна".
 
"Є кілька проблемних точок за боргами за електроенергію. Перше, - це державні шахти. Ці шахти, на мій погляд, можуть бути рентабельними, просто треба не компенсувати борги, а вкласти гроші в модернізацію і ці шахти зможуть виплачувати поточні борги по електроенергії і безумовно, гасити ті, які накопичилися. Друге питання - це компанія "Вода Донбасу". Це канал Сіверський Донець, де також понад 2 млрд грн на сьогодні борги за електрику. В боргах "Води Донбасу" за електроенергію складова в тому числі непідконтрольної території, тому що за воду вони фактично з середини 2014 року ні копійки не платили. На жаль. Ми, на відміну від Луганська, не можемо перекрити воду, тому що канал йде через територію контрольовану, потім заходить на Горлівки, Донецька, тоді йде на Маріуполь. Перекривши канал, ми перекриємо воду для Маріуполя. Це два найбільших боржника за електроенергію, - державні шахти і "Вода Донбасу", - сказав Павло Жебрівський.
 
Павло Жебрівський вважає, що Росія скористається ситуацією з метою антиукраїнської пропаганди.
 

"Ключове питання - це пропагандистські речі будуть, особливо будуть використовувати з приводу невиконання мінських угод про гуманітарну катастрофу на території "ЛНР". Для людей вони зробили тариф набагато менше ніж на нашій території, заграючи перед людьми. Думаю, ми зараз можемо очікувати на всіх каналах "Раша – ТВ" агресію в бік України", - зазначив Павло Жебрівський. 

 
Коментарі (0)