ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарцхаладзе: Законопроект Мінрегіону наблизить Україну до європейського ринку

Парцхаладзе: Законопроект Мінрегіону наблизить Україну до європейського ринку

Ми хочемо імплементувати не тільки законодавство, але й досвід і культуру у впровадженні прозорих та цивілізованих правил роботи на будівельному ринку.

Прийняття розробленого Мінрегіоном на основі Регламенту ЄС 305/2011 законопроекту, що впроваджує європейську систему технічного регулювання у будівельній галузі та єдині стандарти на будівельному ринку, створить сприятливі умови для розвитку бізнесу та покращить інвестиційний клімат в Україні.

На цьому під час круглого столу разом з представниками Європейського союзу з технічних ухвалень у будівництві (UEAtc) та Міждержавною гільдією інженерів-консультантів (МГІК) наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Якщо ми хочемо розвиватися і рухатися в напрямку Європи, прийняття єдиних європейських стандартів та норм є необхідним і невідкладним кроком. Ми хочемо імплементувати не тільки законодавство, але й досвід і культуру у впровадженні прозорих та цивілізованих правил роботи на будівельному ринку. З прийняттям цього законопроекту ми інтегруємо український будівельний ринок до європейського простору, застосовуючи кращі практики та технології», — зазначив Парцхаладзе.

За його словами, сьогодні відповідний законопроект буде представлений на Урядовому Комітеті. «Для його ефективної дії необхідно розробити та прийняти близько 20 підзаконних актів. Це велика та складна робота, і в цьому питанні для нас дуже важливо заручитися підтримкою та допомогою фахових спеціалістів міжнародного рівня. Впевнений, що разом нам усе вдасться!», — підсумував заступник Міністра.

У ході засідання всі учасники ознайомилися з основними принципами та системою регулювання будівельної галузі у Європейському Союзі, яку презентував Президент ЄС з технічних ухвалень у будівництві (UEAtc) Бенні де Блер. «Ми завжди раді країнам, які хочуть співпрацювати з Європою, адже така взаємна робота лише надасть привілеї для розвитку сфери будівництва та можливості для створення відкритого прозорого ринку, що виходить за межі Європи. Розробка стандартів для проектування та здійснення будівельних робіт в Україні набагато різноманітніша, ніж ті регламенти, що стосуються матеріалів. Це те, на що рівняється вся Європа і те, що ми хотіли би перейняти собі. Сподіваюсь, що на майбутнє ми знайдемо оптимальний шлях, щоб співпрацювати на постійній основі», — зазначив Бенні де Блер.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Лютого 2017 p. 23:36
У під"їздах багатьох п"ятиповерхівок Києва немає опалення вже на протязі декількох років (!), і ніяких спроб виправити цю ситуацію ЖЕКи не роблять. Натомість ЖЕКи примусово забирають із під"їздів справжні поштові скриньки, а взамін них нав"язують мешканцям якісь нікчемні шухлядки. А потім щоб замаскувати ці свої крадіжки поштових скриньок, ЖЕКи розпочинають косметичні ремонти у цих холодних під"їздах. Від того ремонту холодний під"їзд так і залишається холодним, а мешканці ще й змушені захищати від фарби та крейди вхідні двері . А скільки бруду вони понаносять до своїх квартир та скільки перепачкають одежі поки закінчиться цей маскувальний ремонт?