ГоловнаНовини ЖКГТранспортПаркувальники шукають порозумінь з владою

Паркувальники шукають порозумінь з владою

Паркувальники запропонують Кабміну накласти тимчасовий мораторій на установку паркоматів.

Директор донецького комунального підприємства «Донецькавтопарковка» Микола Парієнко спільно з керівниками аналогічних КП в Києві, Івано-Франківську, Запоріжжі, Луцьку та інших містах мають намір запропонувати уряду накласти тимчасовий мароторій на установку паркоматів. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції.

Зокрема, пан Парієнко вважає за необхідне запропонувати Кабміну накласти мораторій на положення правил паркування транспортних засобів, які вступили в силу з 1 квітня 2012 року і в яких сказано, що «відведені майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш, ніж 1 автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару» (пункт 14), а також що «на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали».

Крім того, Микола Парієнко повідомив, що комунальні паркувальники запропонують Кабміну створити робочу групу по встановленню паркоматів.

«Зараз треба звернутися до Кабміну з пропозицією сформувати спільну робочу групу, де будуть обов'язково представники комунального сектора. Це такі ж гравці ринку, які на даний момент поставлені в дуже жорсткі умови - з 1 квітня не може працювати жодна комунальна парковка, оскільки не можна брати гроші, але при цьому всі приватні парковки працюють. Ніхто з них нічого не поставив (паркомати), але вони працюють», - сказав пан Парієнко.

Він упевнений, що такі «перекоси» необхідно усунути «адже ми гравці ринку, але ми знаходимося в жорсткому полі відповідальності, де ми зарегульовані набагато сильніше, ніж приватні підприємства».

За словами директора КП, сьогодні комунальники розробили проект змін до чинного законодавства - адміністративний кодекс, закон про дорожній рух і в правила парковки. «Всі документи, які є у нас, ми надамо, буде цікаво почути і думку регіонів з цього приводу і в той же час звернемося до Міністерства (регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства) про створення комісії, в якій ми зможемо брати участь і виносити проблеми регіонів».

Нагадаємо, за орієнтовною оцінкою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства для обладнання всіх існуючих відведених майданчиків для платного паркування в Україні необхідно встановити близько 3,5 тис. паркоматів, а враховуючи необхідність в забезпеченні Києва, Севастополя, Сімферополя і всіх обласних міст країни близько 900 тис. машиномісць загальна потреба в паркоматах складе близько 7 тис. одиниць.

Джерело - РБК-України

 
Коментарі (0)