ГоловнаНовини ЖКГТранспортПаркуватись безкоштовно у столиці зможуть лише велосипедисти

Паркуватись безкоштовно у столиці зможуть лише велосипедисти

Облаштування нових безкоштовних велопарковок планують завершити вже цієї осені. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов

 

У Києві визначені адреси розміщення 200 безкоштовних велосипедних стоянок.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначено у повідомленні, облаштування нових велопарковок планують завершити вже цієї осені. Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов.

Згідно з документом, КП «Київтранспарксервіс» облаштує велопаркінги на 10 місць біля Музею національної архітектури та побуту України (вул. Академіка Заболотного), біля станцій метро «Позняки» і «Харківська», біля входу у Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка та на площі перед Палацом спорту.

Велосипедні стоянки на 6 місць облаштують: біля Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського, на Оболонській набережній, біля Миколаївського костелу, поруч з Водно-інформаційним центром і Національною парламентською бібліотекою, біля «Ракушки» у Маріїнському парку, на Площі Слави (біля центрального входу у парк та біля туалету), поруч з музейним комплексом «Мистецький арсенал» та пам’ятником жертвам Голодомору. Три велопарковки, кожна з яких розрахована на 6 місць, облаштують на Русанівській набережній, ще по одній – на Поштовій площі та у парку «Володимирська гірка» біля фунікулера, у сквері на Контрактовій площі, біля Національного заповідника «Софія Київська», у парку «Золоті Ворота», біля Національної опери України, поруч з Будинком архітектора і Національним науково-природничим музеєм, біля Олександрівського костелу, біля входу до Київського зоопарку та на Михайлівській площі.

Схему розміщення велопарковок та їх зовнішній вигляд узгоджено з Асоціацією велосипедистів Києва та ДАІ.

Нагадаємо, сьогодні міська влада працює над реалізацією програми облаштування 17 велосипедних доріжок на основних магістралях, а також облаштування велосипедних трас у парках і скверах. Разом з тим, на усіх вулицях і автошляхах, які зараз капітально ремонтуються, будуються або проектуються, в обов’язковому порядку передбачається облаштування велосипедних смуг.

 

 
Коментарі (0)