ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент може допомогти педагогам з отриманням житла

Парламент може допомогти педагогам з отриманням житла

Парламентарі пропонують надати право першочергового отримання житла усім педагогічним працівникам. Наразі таким привілеєм користуються лише вчителі та ще деякі категорії освітян.

У Верховній Раді зареєстрували та відправили на розгляд Комітету законопроект №2584 «Про внесення змін до статті 45 Житлового кодексу Української РСР». Документ пропонує внести усіх педагогічних і науково-педагогічних працівників до числа осіб, які мають право першочергового отримання житла.

Наразі ж таке право мають лише вчителі та деякі педагогічні працівники шкіл і ПТУ.
 
«Законопроект розроблено з метою посилення державної підтримки педагогічних і науково-педагогічних працівників в частині забезпечення права на отримання житла в першочерговому порядку шляхом усунення прогалин в чинному законодавстві та поширення норм ст. 45 Житлового кодексу України на усіх без винятку педагогічних та науково-педагогічних працівників, перелік посад яких затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 № 963», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі пропонують створити «слідчий» орган для розслідування процесу підняття тарифів на ЖКП. Відповідний законопроект вчора зареєстрували у Верховній Раді.
 
Коментарі (0)