ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПарубій закликав Францію бойкотувати будівництво Північного потоку-2

Парубій закликав Францію бойкотувати будівництво Північного потоку-2

Парубій закликав французький бізнес відмовитися від участі в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Парубій закликав французький бізнес відмовитися від участі в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на зустрічі з главою Сенату Франції Жераром Ларше закликав французький бізнес відмовитися від участі в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляється на сайті українського парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Голова Верховної Ради закликав французький бізнес відмовитися від участі в «безперспективному і сумнівному проекті з будівництва газопроводу "Північний потік-2", - сказано в повідомленні.

Спікер зазначив, це не економічний, а політичний проект, який потрібен Росії, щоб шантажувати Європу.

Разом з тим він подякував французьких колег за санкції проти РФ і закликав посилити їх.

"Дуже неправильно, якщо хтось думає, що Росія веде війну тільки проти України - Путін веде війну проти всього цивілізованого світу", - сказав А.Парубій.

Він також додав, що якщо буде правильне розуміння, що президент РФ несе глобальну загрозу, то не виникатиме дискусія в Європі щодо пом'якшення або скасування санкцій.

Крім того, спікер українського парламенту подякував членам Сенату Франції за консультативну допомогу під час проведення реформи децентралізації.

Він також запропонував Ж.Ларше провести в Парижі тиждень України, щоб познайомити французів з українською культурою, історією і сучасністю.

У свою чергу глава Сенату привітав спікера Верховної Ради і народних депутатів з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд.

Раніше заступник голови Єврокомісії по Енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, що транзитний маршрут є стратегічним для енергетичної безпеки ЄС, і залучення Німеччини до пошуку рішення щодо захисту його комерційної життєздатності дуже цінно і необхідно. Стосовно "Північного потоку-2" він нагадав позицію Єврокомісії, що цей газопровід мають будувати за тими ж правилами, що й усі інші газопроводи в ЄС.

Як повідомлялося, за підсумками переговорів з Петром Порошенко на початку квітня поточного року А.Меркель відзначила важливість збереження транзиту газу територією України. "Звичайно, тут слід враховувати політичну складову цього питання", - додала канцлер Німеччини.

Як повідомлялося, 5 квітня Верховна Рада України закликала іноземні парламенти та уряди і світову бізнес-громадськість не брати участі в підготовці, фінансуванні або лобіюванні будівництва газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2).

 

 
Коментарі (0)