ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПАТ «Харківгаз» провело обстеження та ремонти 2,5 тис. км газових мереж

ПАТ «Харківгаз» провело обстеження та ремонти 2,5 тис. км газових мереж

Для забезпечення безаварійної доставки газу споживачам області в новому опалювальному сезоні співробітники ПАТ "Харківгаз" провели масштабні ремонтні роботи

ПАТ "Харківгаз" провело приладове обстеження 2,5 тис. км. газопроводів та ремонти з ліквідацією витоків газу на 1 км. газових мереж. Роботи здійснювали більше 1 тис. фахівців компанії.

Для забезпечення безаварійної доставки газу споживачам області в новому опалювальному сезоні співробітники ПАТ "Харківгаз" провели масштабні  ремонтні роботи та усунення витоків газу. В рамках підготовки до зими було обстежено 2,5 тис. км. газопроводів. Також перевірена робота 314 тис. приладів в домівках споживачів.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу компанії.

"Технічний стан газових мереж визначається їх комплексним приладовим обстеженням. В Харківській області необхідно замінити 5 км. аварійних ділянок газопроводів. Чи матиме підприємство можливість профінансувати роботи в повному обсязі, залежить від розміру тарифних надходжень ПАТ "Харківгаз", - зазначив головний інженер ПАТ "Харківгаз" Вячеслав Іванченко.

 

В першу чергу, такі роботи проводяться на газопроводах, які мають тривалий термін експлуатації – понад 25 років. В Харківській області таких газопроводів більше половини.

Підтримка газорозподільної системи в справному стані здійснюється за рахунок тарифу на розподіл газу. Діючий тариф на розподіл газу, затверджений для ПАТ "Харківгаз", дозволяє виконати необхідні роботи лише на 60%. Індекс інфляції за останні два роки склав 123,54%, але вартість матеріалів та енергоносіїв в тарифі ПАТ "Харківгаз" не переглядалась регулятором.

Тариф для газової компанії затверджується регулятором – НКРЕКП. Якщо в тарифі не закладені кошти на проведення необхідних робіт або споживачі не оплачують послуги ПАТ "Харківгаз", газова компанія не має фінансової можливості виконати роботи. Тариф на розподіл – єдине джерело надходження коштів ПАТ "Харківгаз".

 

 
Коментарі (0)