ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПаводок в Україні не вийде за рамки тих, які були раніше – МНС

Паводок в Україні не вийде за рамки тих, які були раніше – МНС

Уряд та МНС вживає заходів для підготовки ліквідації наслідків паводку. Зокрема, прийнята в грудні програма з підготовки до паводку та ліквідації його наслідків виконується повністю, і вже в березні перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв підведе

Масштаб прийдешнього в Україні паводку не дає підстав для занепокоєння. Паводок не вийде за рамки тих, які були раніше. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив заступник директора департаменту цивільного захисту МНС України Олександр Лещенко.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі МНС.

«На даний час гідрометеорологічні умови, які сформувалися в Україні, не дають підстави для занепокоєння. Паводок в Україні буде, але масштаби і обсяги цього щорічного явища буде проходити в рамках норми», - сказав Лещенко.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день є підстави розраховувати, «що паводок у басейнах річок Дніпро, Десна, і Прип'ять буде знаходитися в рамках середньорічних значень, а на інших басейнах ці значення ... будуть трохи нижче, ніж середні показники».

За словами Лещенка, уряд та МНС вживає заходів для підготовки ліквідації наслідків паводку. Зокрема, прийнята в грудні програма з підготовки до паводку та ліквідації його наслідків виконується повністю, і вже в березні перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв підведе підсумки її реалізації. «Крім того нашим міністерством забезпечена підготовка низки заходів, які необхідні для надання допомоги місцевому населенню: міністерством приведено у готовність близько 16 тис. особового складу, які перебувають на чергуванні, і близько 5 тис. одиниць техніки ..., яка необхідна для надання допомоги ... в разі погіршення ситуації», - додав представник МНС.

Також, за його словами, МНС створило групування піротехнічних підрозділів на випадок необхідності підриву крижаних брил. Також МНС має авіацію для проведення авіарозвідки тих місць, де можливі надзвичайні ситуації, а також для надання допомоги постраждалим.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)