ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПід будівництво LNG-терміналу знайшлася земля

Під будівництво LNG-терміналу знайшлася земля

Держпідприємство «Національний проект «LNG-термінал» отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою ділянки для будівництва відповідного об'єкту.

Головне управління Держземагентства в Одеській області видало держпідприємству «Національний проект «LNG-термінал» дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів національного проекту, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ділянка майбутнього будівництва площею близько 13,5 га розташована на території Сичавської сільської ради Комінтернівського району (за межами населеного пункту).

Нагадаємо, у вересні 2013 року Президент Віктор Янукович висловив надію, що будівництво LNG-терміналу почнеться в середині 2014 року.

Україна планує розділити будівництво LNG-терміналу на два етапи. На першому буде задіяно судно-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу в рік, на другому буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу в рік.

В рамках першого етапу будуть проведені днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, залучених ДП «LNG-термінал», 121 млн євро), побудовано з'єднання з газопроводом високого тиску (за кошти ДК «Укртрансгаз», вартість до 113 млн євро), встановлено орендоване судно-термінал.

На другому етапі буде побудований наземний термінал (за кошти консорціуму інвесторів, вартість - 735 млн євро).

Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу в районі м. Южне (Одеська обл.) поруч з нафтовим терміналом ПАТ «Укртранснафта» і МТП «Південний».

 
Коментарі (0)