ГоловнаНовини ЖКГПодіїПід час карантинних обмежень пенсію можна оформити віддалено

Під час карантинних обмежень пенсію можна оформити віддалено

Для подачі документів необхідно зареєструватися на порталі та таким чином отримати свій «Особистий кабінет». Всі дані можна внести протягом пів години.
Під час локдауну або карантинних обмежень пенсію можна оформити віддалено. Для цього створені всі необхідні умови на порталі Пенсійного фонду України. 
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства социальної політики України.
 
Для подачі документів необхідно зареєструватися на порталі та таким чином отримати свій «Особистий кабінет». Всі дані можна внести протягом пів години. Однак отримати пенсійне посвідчення потрібно буде в сервісному центрі.
 
Для тих, хто не вміє користуватися комп’ютером, розробили мобільний додаток «Пенсійний фонд». Працювати з ним дуже просто, всі кроки інтуїтивно зрозумілі та не викликають складності.
 
Раніше ми повідомляли про те, як працюватиме система обов’язкового пенсійного накопичення. 
 
Законодавці пропонують, щоб частина внесків одразу надходила у власність людини, на її особистий рахунок в накопичувальному фонді. Людина буде власником своїх пенсійних накопичень, сама обиратиме, в якому фонді накопичувати, може змінити фонд у будь-який час, якщо щось не подобається, залишити пенсійні накопичення у спадок, скористатись ними в критичних випадках, наприклад, для лікування. 
 
Коментарі (0)