ГоловнаНовини ЖКГПодіїПід час карантину в Україні буде діяти особливий порядок видачі лікарняних

Під час карантину в Україні буде діяти особливий порядок видачі лікарняних

Якщо тимчасова непрацездатність застрахованої особи викликана карантином, фінансова допомога за рахунок Фонду соціального страхування надається з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини
Під час карантину в Україні буде діяти особливий порядок видачі лікарняних, про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.
 
Відзначається, що якщо тимчасова непрацездатність застрахованої особи викликана карантином, фінансова допомога за рахунок Фонду соціального страхування надається з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини.
 
Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок перебування в установах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під контролем у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19, виплачується Фондом соціального страхування України застрахованим особам, починаючи з першого дня непрацездатності за весь період до повного одужання.
 

Також в разі захворювання дитини у віці до 14 років лікарняний отримує один з працюючих батьків. В такому випадку Фонд оплачує лікарняний лист, починаючи з першого дня хвороби, але не більше 14 календарних днів. Втім, якщо дитина перебуває на стаціонарному лікуванні, тимчасового обмеження немає. 

 
Коментарі (0)