ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПід Києвом може виникнути черговий сміттєвий колапс

Під Києвом може виникнути черговий сміттєвий колапс

На думку влади Макарова, Київська область, зупинення діяльності місцевого комунального підприємства по вивезенню, розміщенню, збиранню твердих побутових відходів призведе до сміттєвого колапсу не лише у селищі, а й у цілому районі

На думку влади Макарова, Київська область, зупинення діяльності місцевого комунального підприємства по вивезенню, розміщенню, збиранню твердих побутових відходів призведе до сміттєвого колапсу не лише у селищі, а й у цілому районі.

На початку листопада Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу до Комунального підприємства «Макарівське виробниче управління житлово-комунального господарства» Макарівської селищної ради, щодо зупинення діяльності по вивезенню, розміщенню, збиранню твердих побутових відходів для влаштування сміттєзвалища, яка розташована в межах Наливайківської сільської ради Макарівського району Київської області, до усунення порушень природоохоронного законодавства.

Тож фактично робота комунального підприємства на існуючому з 1988 року полігоні зупинена, проте куди тепер вивозити сміття з цілого району не відомо. Тож Макарівська селищна рада планує оскаржувати рішення суду в апеляційному порядку. За словами Макарівського селищного голови Вадима Токара, хоча рішення суду ще не набрало законної сили, з кінця минулого місяця активістами частково заблоковано в`їзд на полігон.

Мешканці інших населених пунктів Макарівського району також стурбовані ситуацією, що склалася, адже з часом не дуже свідомі громадяни можуть почати викидати сміття в ліс.

«Мабуть нас чекають чергові робочі групи і круглі столи по сміттю. Але вже на рівні району. З огляду на що сьогодні вже не пустили сміттєвоз КП Колонщина-Сервіс, ситуація зі сміттям вже критична», – пише мешканець с. Колонщина Іван Сибиряков.  

«Величезне прохання уважно придивлятися до дивних машин і тракторів їдуть в бік лісу».

 

 
Коментарі (0)