ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПід києвом влаштували незаконне сміттєзвалище

Під києвом влаштували незаконне сміттєзвалище

У Вишгороді перевірили скаргу щодо незаконного звалища та виявили несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів

 

 

У Вишгороді перевірили скаргу щодо незаконного звалища та виявили несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Московського округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, несанкціоноване сміттєзвалище у Вишгороді виявили на території комунального підприємства "Керуюча компанія". На момент обстеження території доступ був вільний. Серед виявлених відходів були пластик, поліетилен, папір, пакувальна тара, ганчірки, ПЕТ пляшки та інше сміття.

"Допущено змішання відходів вторинної сировини з органічними відходами. Також зафіксовано витік невідомої речовини на прилеглу територію, що призводить до ймовірного забруднення земельної ділянки", - заявили в Державній екологічній інспекції Московського округу. Екологічні інспектори зробили виміри площі забрудненої земельної ділянки та відбір проб ґрунту для експертизи. За фактом забруднення території подали заяву до поліції.

Раніше у Вишгороді склалася катастрофічна ситуація із вивезенням сміття через раптове закриття сміттєзвалища. Кілька днів тому без попередження закрили Петрівський полігон. Вишгородська влада веде переговори з Димерським полігоном та з п'ятим полігоном у Києві. Поки тривають переговори щодо вивезення сміття на інші полігони, відходи звозять у промислову зону у Вишгороді. Крім того, у Броварському районі Київської області гостро постає питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішити проблему планують після будівництва сміттєпереробного заводу подробиці.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)