ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПід Краматорськом побудують ВЕС з вітряків великої потужності

Під Краматорськом побудують ВЕС з вітряків великої потужності

Компанія «Вітряні парки України» розпочала будівництво Краматорської ВЕС

Українська енергетична та інжинірингова група компаній «Вітряні парки України» розпочала активну фазу будівництва вітроелектростанції біля м. Краматорськ, яка буде складатися з трьох вітроустановок одиничною потужністю 4,5 та 4,8 МВт.

Про це в коментарі для ExPro повідомив перший заступник генерального директора групи Андрій Сергієнко.

«Ми розраховуємо завершити монтаж всіх трьох вітроустановок в кінці березня – першій половині квітня 2019р. Строки можуть бути скоректовані на фоні погодних та логістичних умов… Першу змонтовану вітротурбіну ми хочемо побачити у лютому», — сказав він.

Також Сергієнко додав, що для реалізації цього проекту ще в жовтні та листопаді минулого року були проведені громадські слухання. Станція буде складатися з трьох вітроустановок потужністю 4,5 та 4,8 МВт. Це перший проект компанії з будівництва турбін такої великої потужності.

ВЕС буде розташована неподалік від м. Краматорськ Донецької обл та тих підприємств, які виробляють обладнання для станції, до таких належать наступні компанії: «Краматорський завод важкого верстатобудування», «Старокраматорський машинобудівний завод», «Енергомашспецсталь» (виробник валів для вітротурбіни) та завод «Фурлендер Віндтехнолоджі», який входить в групу та на якому відбувається збірка складових елементів.

Також у виробничому циклі задіяні такі українські підприємства як «Запоріжтрансформатор» (трансформаторне обладнання), «Південкабель» (кабельна продукція) та ін.

Нагадаємо, Уряд ухвалив рішення виділити земельні ділянки на території зони відчуження під будівництво об’єктів вітрової енергетики.

 

 
Коментарі (0)