ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПід Нікополем побудують сонячну електростанцію на 200 МВт

Під Нікополем побудують сонячну електростанцію на 200 МВт

Поблизу м. Нікополь за участю китайських інвестицій на суму 230 млн євро побудують найбільшу в країні сонячну електростанцію потужністю 200 МВт.

Компанії «ДТЕК» та «China Machinery Engineering Company» (СМЕС) уклали договір щодо встановлення сонячної електростанції потужністю 200 МВт поблизу м. Нікополь у Дніпропетровській області. 

Обсяг китайських інвестицій у цей проект – 230 млн євро. 

Після завершення будівництва станція увійде до ТОП-3 найбільших СЕС Європи. Це ще один вагомий внесок в енергонезалежність України. Сонячна станція вироблятиме більше 280 млн кВт*год «чистої» електроенергії щорічно. Крім цього, екологічний ефект від роботи СЕС полягатиме у скороченні викидів СО2 в атмосферу на 300 тис. тонн на рік. 

Також, серед переваг цього проекту – створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів. 

Юрій Шафаренко, директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності, на підписанні контракту наголосив наступне: «Участь іноземної компанії у встановлення найбільшої в країні СЕС – ще один позитивний сигнал для всіх інвесторів, а також банківських установ і міжнародних фінансових організацій про те, що відновлювана енергетика України стає все більш інвестиційно-привабливою сферою». Передбачається розпочати будівництво СЕС у квітні і завершити до кінця 2018 року. Для станції буде використано землі, непридатні для сільського господарства.

 

 
Коментарі (0)