ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Під загрозою відсутності опалення опинилися цілі регіони - СБУ

Під загрозою відсутності опалення опинилися цілі регіони - СБУ

Служба безпеки України надіслала Кабінету Міністрів України звіт щодо контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури в електроенергетичній сфері.
Служба безпеки України надіслала Кабінету Міністрів України звіт щодо контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури в електроенергетичній сфері. Згідно з текстом повідомлення Україна за крок від зупинки теплогенеруючих підприємств, які забезпечують опаленням цілі регіони через критично низькі запаси вугілля, про це повідомляє ZN.UA.
 
Одним із негативних явищ при проходженні осінньо-зимового періоду 2021-2022 є неприйняття належних заходів щодо накопичення вугілля на складах ТЕС/ТЕЦ. Зокрема, на 01.12.2021 на складах перебуває 486,2 тис. тонн вугілля за планового накопичення 2632,7 тис. тонн (відхилення ─ 2146,5 тис. тонн), що у свою чергу свідчить про критичний запас зазначеного палива”, ─ сказано у звіті.
 
Служба безпеки України повідомляє, що під загрозою відсутності опалення опинилися цілі регіони, які забезпечуються деякими ТЕЦ та ТЕЦ:
  1. Слов'янська ТЕС має у 50 разів нижче за необхідний запас вугілля
  2. Луганська ТЕС має вчетверо нижче за мінімально необхідні запаси
  3. Чернігівська ТЕЦ ─ запаси вп'ятеро нижчі за норму
  4. Дарницька ТЕЦ взагалі не має запасів
Також СБУ попереджає уряд, що така ситуація створює загрозу енергетичній безпеці держави та надійному проходженню опалювального сезону. Це, у свою чергу, може призвести до "надзвичайних подій техногенного характеру, зростання соціальної напруги серед населення та дискредитації органів державної влади".
 
 

Нагадаємо, вчора в Україну прибули ще два судна з імпортним вугіллям із США та Колумбії. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС "Центренерго", прибуло 20 листопада. Друге "Панамакс" для потреб ТЕС ДТЕК Енерго прибуло 5 грудня. 

 
Коментарі (0)