ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Підготовка до нового опалювального сезону несеться галопом

Підготовка до нового опалювального сезону несеться галопом

Підготовка до нового опалювального сезону йде з випередженням графіку. Наразі виконано вже 20% запланованих робіт.

Згідно з планом підготовки країни до нового опалювального сезону вже виконано 20% робіт. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, - інформує прес-служба посадовця.

За його словами, підготовка до нового опалювального сезону розпочалася 16 квітня - уже на наступний день після закінчення попереднього сезону.

«Кожен район, місто, і регіон – діють за чітко визначеним планом підготовки. Мінрегіон координує роботи на загальнодержавному рівні. Щомісяця проводяться колегії за участю профільних заступників голів ОДА. Моніторинг стану виконання планів проводиться двічі на місяць. Підготовка до опалювального сезону 2013/2014 йде з випередженням графіку», - зазначив Олександр Вілкул.

Посадовець наголосив, що до 1 жовтня 2013 року мають бути підписані всі паспорти готовності об'єктів і акти. «Із початку опалювального сезону люди мають бути забезпечені теплом», - підкреслив Олександр Вілкул.

Підготовка регіонів до зими перебуває на жорсткому контролі Уряду, а керівники областей несуть за неї персональну відповідальність.
На сьогодні, до зими вже готові 49 тис. будинків - це 24% загальної кількості.

У процесі підготовки до зими в 33 тис. будинків буде відремонтована покрівля, у 70 тис. – опалювальні системи, ремонт систем водопостачання буде проведений в 54 тис. будинків. На сьогодні, відповідно до плану, у середньому роботи виконані на 20%.

«Особлива увага приділяється підготовці до опалювального сезону соціальних об'єктів: шкіл, дитячих садків, лікарень. У 15% об'єктів уже закінчено ремонтні роботи. До 1 вересня всі школи та дитячі садки повинні бути готові», - сказав Олександр Вілкул.

Наразі ідуть роботи з підготовки до зими 24,5 тис. км теплових мереж. Уже готові 5 тис. км, проведена заміна 78 км з 471 км тепломереж . У рамках підготовки до нового опалювального сезону проводиться комплекс ремонтних робіт на об'єктах водопостачання та водовідведення. Уже відремонтовано 274 км з 1,6 тис км водопровідних мереж, а також 98 км із 615 км каналізаційних мереж. Комплексна підготовка буде проведена на 2 тис водопровідних насосних станціях - 386 вже готові до роботи. Готові до роботи 440 з 2,6 тис. каналізаційних насосних станцій; 61 з 259 водопровідних очисних споруд; 151 з 849 каналізаційних очисних споруд.

 
Коментарі (0)