ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПід'їзди Харкова стали світлішими та економнішими

Під'їзди Харкова стали світлішими та економнішими

У під'їздах житлових будинків Харкова встановили понад 3 тис. світлодіодних енергозберігаючих світильників

Про це розповів керівник державної програми «Розробка і впровадження світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їх основі» Віктор Сорокін, повідомляють у прес-службі Харківської міської ради.

За його інформацією в 2011 році в рамках державної програми Харків потрапив в пілотний проект по установці світлодіодних енергозберігаючих світильників на вулицях, площах та об'єктах житлово-комунального господарства.

В рамках програми світлодіодну техніку на вулицях міст повинні випробовувати протягом вісімнадцяти місяців. В рамках цього періоду здійснюється гарантійне обслуговування світильників, нагляд за їх роботою, а також безкоштовний ремонт.
 
Згідно з умовами програми, після закінчення 18 місяців експлуатації місто має викупити світильники за мінімальною вартістю.

Як повідомив заступник директора підприємства «Харківміськліфт» Олег Хрунін, в нинішньому році підприємство, що обслуговує державну програму передало «Харківміськліфт» 6076 світлодіодних світильників різної потужності, 2389 світильників вже встановили замість ламп розжарювання на перших поверхах житлових будинків, ще 803 світильника - перед під'їздами.

Пан Сорокін також заявив, що в наступному році стельові світлодіодні світильники планується встановити у вузах міста.

 
Коментарі (0)