ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПідприємці отримають часткові держгарантії по кредитах

Підприємці отримають часткові держгарантії по кредитах

Глава уряду пояснив, що навіть якщо підприємець не зможе показати дохід, оскільки не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 29 квітня, підтримав зміни до законодавства, які передбачають надання потерпілому від введення карантинних заходів малому і середньому бізнесу доступу до фінансових ресурсів шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу Мінфіну.

"Ми розуміємо, що малий і середній бізнес не має достатнього запасу міцності. Саме цим людям ми повинні допомагати і сьогодні розглянули питання про спрощення процедур для підтримки підприємців. Уряд запропонував зміни, які дозволять отримувати кредити в банках під державні гарантії", - сказав прем'єр .

Глава уряду пояснив, що навіть якщо підприємець не зможе показати дохід, оскільки не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти.

Змінами до законодавства передбачено, що гарантії будуть надаватися Міністерством фінансів за пулів кредитів суб'єктів господарювання, які будуть видаватися банками-кредиторами.

Умови відбору банків і порядок надання таких гарантій Кабмін затвердить після внесення парламентом відповідних змін до Бюджетного кодексу України та закону про державний бюджет на 2020 рік.

При цьому повернення кредитів буде гарантуватися шляхом надання відповідного майнового забезпечення виконання зобов'язань перед банком-кредитором.

 

 
Коментарі (0)