ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна зменшила відбір газу з ПСГ

Україна зменшила відбір газу з ПСГ

За 25 днів січня Україна скоротила відбір газу з підземних сховищ майже на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Протягом 1-25 січня 2015 року Україна скоротила відбір природного газу з підземних сховищ до 1,8 млрд куб. м, що на 18% менше аналогічного періоду минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укртрансгазу».

«З 1 по 25 січня з підземних газосховищ було відібрано 1,8 млрд куб. м, що на 18% менше ніж за аналогічний період минулого року», - йдеться в повідомленні.
 
Протягом аналогічного періоду 2013 року з ПСГ було відібрано 2,7 млрд куб. м «блакитного» палива, що більше на 0,9 млрд куб. м, ніж у поточному році.
 
Крім того, станом на 25 січня, в українських газосховищах знаходиться 9,7 млрд куб. м, а добовий відбір становить 56,1 млн куб. м.
 
Нагадаємо, у роботі знаходяться 5 підземних сховищ газу. Найбільший добовий відбір (31 млн куб. м) здійснюється у Більче-Волицько-Угерскому сховищі газу, яке за своїми проектними характеристиками відноситься до найпотужніших у Європі.
 
«Укртрансгаз» зазначив, що всі ПСГ працюють у штатному технологічному режимі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці не укладаються в рамки споживання природного газу. Тільки за перші 20 днів 2015 року перевищення становило 17%.
 
Коментарі (0)