ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги підприємств за газ ідуть на спад

Борги підприємств за газ ідуть на спад

Українські підприємства зменшують борги перед «Нафтогаом». Цього тижня їхня заборгованість перед НАКом зменшилась на півмільярда гривень.

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась на 0,5 млрд грн (2,7%) та складає 17,5 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

За інформацією НАКу, станом на 20 січня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 17,5 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 0,5 млрд грн (2,7%).
 
«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 75% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 14%, борг прямих промислових споживачів — близько 11%», – підсумували в прес-службі.
 
Найбільшим підприємством-боржником (за винятком підприємств, які знаходяться в зоні АТО) залишається ДП Криворізька теплоцентраль, борг якого складає 958 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Держенергоефективності звітують про результати роботи, кажуть: у 2014 році споживачі зменшили використання газу приблизно на 3 млрд куб. м.
 
Коментарі (0)