ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнські споживачі зменшили використання газу

Українські споживачі зменшили використання газу

У Держенергоефективності звітують про результати роботи, кажуть: у 2014 році споживачі зменшили використання газу приблизно на 3 млрд куб. м.

У 2014 році населення, бюджетні організації та підприємства ТКЕ зменшили споживання газу приблизно на 3 млрд куб.м  – з 26 млрд куб. м до 22,9 млрд куб. м. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

«Досягненню такого результату сприяла реалізація низки розроблених Держенергоефективності механізмів стимулювання заміщення газу альтернативними видами палива», – зазначив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
«В основному, всі розроблені механізми стимулювання заміщення газу спрямовані на такі сектори, як населення, бюджетні організації та підприємства комунальної теплоенергетики. У 2014 році в цих трьох сегментах відбулося суттєве скорочення споживання блакитного палива з 26 млрд куб. м до 22,9 млрд куб. м», - наголосив голова Держенергоефективності.
 
Зокрема за даними НАК «Нафтогаз України», населення зменшило споживання газу на 16%, теплогенеруючі підприємства  - на 15 %, бюджетні установи – на 22%. 
 
«Зазначене скорочення відбулось в другій половині 2014 року саме після прийняття цих постанов уряду, тому результати свідчать про те, що механізми стимулювання заміщення газу запрацювали в країні», –  додав пан Савчук.
 
При цьому, у «Нафтогазі» раніше відзвітували, що у грудні 2012 року ліміти використання природного газу були перевищені на 25,6%.
 
За оперативними підсумками грудня 2014 року українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали в минулому місяці 5,3 млрд. куб. м природного газу (у грудні 2013 року – 6,5 млрд. куб. м).
 
Коментарі (1)
Sergiy
21 Січня 2015 p. 13:17
Якщо всі чиновники розуміють адміністративні заходи та теплу зиму, як стимулювання. Далеко підемо. Не завдяки, а в супереч! Де законодавчий механізм стимулювання (ЕСКО).Тоді цікаво, як ТКЕ використало близько 7 млрд. гривень економії(15 відсотків від 10 млрд.метр. куб.)