ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГПідприємства енергетики оптимізують витрати

Підприємства енергетики оптимізують витрати

НКРЕ зобов'язала підприємства енергетики оптимізувати витрати для забезпечення надходжень до бюджету дивідендів та частини прибутку.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики,  прийняла рішення щодо оптимізації витрат підприємств електроенергетичної та нафтогазової галузей. Це забезпечить надходженя до бюджету у вигляді сплати дивідендів та частини прибутку, - зазначають у прес-службі регулятора.

«З метою забезпечення виконання Державного бюджету України на 2014 рік у частині надходжень із сплати дивідендів, нарахованих на акції (частки, паї) підприємств електроенергетичної та нафтогазової галузей, у статутних капіталах яких є державна власність, та частини прибутку, НКРЕ зобов’язала зазначені підприємства здійснити вичерпні заходи, спрямовані на отримання економії за всіма статтями витрат, а будь-яку економію коштів, отриману в результаті скорочення та оптимізації витрат, акумулювати для сплати дивідендів та частини прибутку відповідно до законодавства» - йдеться у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, згідно з офіційною статистикою, оприлюдненою Мінрегіоном на офіційному сайті відомства, на витрати галузей ЖКГ, будівельного блоку і регіонального розвитку в першому кварталі в держбюджеті-2014 передбачено всього 289,5 млн грн. З них у січні передбачалося профінансувати 96,3 млн грн, однак у дійсності було виділено лише 43% від запланованої суми - 41,4 млн грн.

 
Коментарі (0)