ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства нарощують борги перед «Нафтогазом»

Підприємства нарощують борги перед «Нафтогазом»

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі збільшили сумарну прострочену заборгованість перед «Нафтогазом». За останній тиждень борг відповідних категорій споживачів виріс на 3,8%.

Станом на 18 листопада 2014 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз» становила 16,1 млрд грн.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАКу.
 
Відповідно до повідомлення, в порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цим категоріям споживачів збільшилась на 590,2 млн грн (3,8%).
 
Зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 82% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 8%.
 
Найбільшим підприємством-боржником за спожитий газ (за винятком підприємств, які знаходяться в зоні АТО) залишається ДП Криворізька теплоцентраль, борг якого становить 894 млн грн.
 
Також за минулий тиждень заборгованість ПАТ «Київенерго» перед компанією «Нафтогаз України» збільшилась на 96 млн грн  (12%) і за станом на 18 листопада поточного року становить 872 млн грн. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна розуміє і тверезо оцінює ризики, пов'язані із закупівлею газу в РФ у більш пізні періоди, однак поки що не поспішає з передоплатою «блакитного» палива. У НАК «Нафтогазі» пояснюють, бракує коштів, до того ж, у подальшому паливо подешевшає.
 
Коментарі (0)