ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства розраховуються за «газові» борги

Підприємства розраховуються за «газові» борги

Вітчизняні ТКЕ, ТЕЦ та прямі промспоживачі за тиждень скоротили суму заборгованості за природний газ перед «Нафтогазом» більше, ніж на 800 млн грн. Станом на початок місяця, загальний борг підприємств складав 20,5 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили суму прострочених платежів за природний газ перед НАК «Нафтогаз України» на 843 млн грн. (4%). Борг підприємств станом на 1 грудня складав 20,5 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 74% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 21%, борг прямих промислових споживачів — близько 5%», - зазначають в Компанії.

Зокрема, сумарна сума боргу підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва тепла зменшилась на 517 млн грн. (3,3%) та становить 15,2 млрд грн.

Борг ТЕЦ за «блакитне» паливо, спожите для генерування електроенергії зменшилась на 271 млн грн (5,9%) та складає близько 4,3 млрд грн.

В свою чергу, прямі промислові споживачі, в порівнянні з минулим тижнем, скоротили заборгованість еред «Нафтогазом» на 54 млн грн. (5,2%) – до 1 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відтепер, кожного місяця споживачам буде доступна інформація про рівень оснащеності житлового фонду побутовими лічильниками природного газу. Це сприятиме підвищенню прозорості діяльності учасників ринку.

 
Коментарі (0)