ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці зможуть стежити за встановленням лічильників газу

Українці зможуть стежити за встановленням лічильників газу

Відтепер, кожного місяця споживачам буде доступна інформація про рівень оснащеності житлового фонду побутовими лічильниками природного газу. Це сприятиме підвищенню прозорості діяльності учасників ринку.

НАК «Нафтогаз України» буде повідомляти статистичні дані про рівень оснащеності житлового фонду побутовими лічильниками природного газу. Публікацію інформації планується здійснювати регулярно у третій декаді місяця. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначається, статистичні дані щодо оснащеності лічильниками газу квартир та приватних будинків щомісяця надаються «Нафтогазу» регіональними підприємствами – операторами газорозподільних мереж (ГРМ).

Публікація інформації щодо оснащення квартир та приватних будинків лічильниками газу сприятиме підвищенню прозорості діяльності учасників ринку.

Примітно, станом на 1 листопада 2015 року в Україні природним газом газифіковано близько 13 млн квартир та приватних будинків (без врахування даних по АР Крим). З них лічильниками газу облаштовано близько 9,4 млн домогосподарств, або 72% побутових споживачів (на початку року – 70,6% споживачів).

При цьому майже всі споживачі, що використовують газ для опалення та потребують найбільших обсягів палива, отримують його за даними лічильників. В результаті, близько 93% газу, використаного населенням, реалізується за даними лічильників, а 7% — за нормативами.

За жовтень 2015 року у житловому фонді України було встановлено 22,2 тис. лічильників газу, що на 6% більше, ніж у вересні (20,9 тис. одиниць). Загалом з початку 2015 року станом на 1 жовтня було встановлено 235,6 тис. лічильників газу.

Нагадаємо, Уряд повідомив мету реформування «Нафтогазу». Чиновники наголошують, що це необхідно для того, щоб ліквідувати політичні впливи на компанію та вивести підприємство з-під контролю міністерств.

 
Коментарі (0)