ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства скоротили «газові» борги майже на мільярд

Підприємства скоротили «газові» борги майже на мільярд

Підприємства-боржники за тиждень зменшили суму прострочених платежів за газ перед «Нафтогазом» більше, ніж на 950 млн грн. Найбільше сплатили ТКЕ та ТЕЦ, які використовують газ для виробництва теплової енергії.

Підприємства ТКЕ та ТЕЦ за тиждень зменшили суму заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ на 959 млн грн – до 19,9 млрд грн, передає прес-служба «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 16%, борг прямих промислових споживачів — близько 5%», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ТКЕ та ТЕЦ за сім днів зменшили борг за газ, використаний для виробництва теплової енергії на 676 млн грн – до 15,7 млрд грн, з яких 4 млрд грн – борг за 2015 рік.

Підприємства ТЕЦ сплатили за газ, використаний для виробництва електроенергії 283 млн грн. Відтак, сума боргу у цій категорії споживачів знизилась до 3,2 млрд грн.

Розмір боргу прямих промислових споживачів за тиждень не змінилась та становить 904 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, минулого місяця обсяги транспортованого газу української газотранспортною системою перевищила показники січня 2015-го більше, ніж на половину. Найбільше «блакитного» палива було постачалено до Словаччини.

 
Коментарі (0)