ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства сплачують борги за «блакитне» паливо

Підприємства сплачують борги за «блакитне» паливо

Підприємтсва-боржники за тиждень скоротили заборгованість за природний газ перед «Нафтогазом» майже на 1,7 млрд грн. Наразі загальна сума прострочених платежів становить близько 16,6 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на 1,7 млрд грн (9,5%) – до 16,6 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 77% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 17%, борг прямих промислових споживачів — близько 6%», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 12,8 млрд грн, з них за 2015 р. — 717 млн грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 1,1 млрд грн (8,0%).

Підприємства ТЕЦ скоротили заборгованість за газ, спожитий для виробництва електроенергії  на 640 млн грн (18,2%) до близько 2,9 млрд грн.

Окрім того, прямі промислові споживачі, в порівнянні з минулим тижнем, зменшили суму боргу на 2 млн грн до 930 млн грн.

Нагадаємо, «Нафтогаз» досі не отримав пропозиції від РФ щодо остаточної ціни на природний газ. У Компанії наголошують, що відновлять придбання палива в Росії лише за вигідних умов.

 
Коментарі (0)