ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна досі не отримала цінових пропозицій щодо російського газу

Україна досі не отримала цінових пропозицій щодо російського газу

«Нафтогаз» досі не отримав пропозиції від РФ щодо остаточної ціни на природний газ. У Компанії наголошують, що відновлять придбання палива в Росії лише за вигідних умов

Україна поки ще не отримала від Російської Федерації пропозицій щодо ціни на природний газ на І квартал цього року. Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в ефірі «5 каналу».

За його словами, ціни наразі на ринку суттєво знизились.

«Стосовно конкретних цінових рівнів, дійсно, ціни зараз падають, я знов таки не можу назвати точну ціну, яка буде запропонована росіянами, тому що вона поки не запропонована, подивимося на це», - заявив пан Коболєв.

Очільник «Нафтогазу» наголосив, що Київ оголосив умови, на яких відновить поставки газу з РФ. Однак, українська сторона прийме рішення лише на вигідних комерційних умовах.

«Повторюсь, це буде банально комерційне рішення для нас - купувати чи не купувати. Зараз це комерційний процес: домовимося - ок, не домовимося - будемо купувати газ в іншому місці», - підкреслив Андрій Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна підняла ціну на транзит російського газу на третину. Окрім того, передбачається, що «Газпром» повинен сплачувати за транзит при вході в ГТС України та при виході з неї. «Нафтогаз» вже запропонував «Газпрому» обговорити такі умови.

 
Коментарі (0)