ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПідприємства «Укрзалізниці» назловживали на мільйони

Підприємства «Укрзалізниці» назловживали на мільйони

Посадовці державних підприємств «Укрзалізниці» не дотримувалися вимог законодавства при здійсненні державних закупівель. Це призвело до втрати майже 20 млн грн.

Під час перевірки щодо додержання вимог законодавства при здійсненні державних закупівель прокуратура виявила факти зловживань з боку посадовців державних підприємств «Укрзалізниці». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, зазначається, що одним зі структурних підрозділів «Укрзалізниці» – ДП «Укрзалізничпостач» за результатами конкурсних торгів з господарським товариством «ВКК «Трансенергопром» укладено договорів про закупівлю металопрокату виробництва ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» на загальну суму понад 25 млн грн.

Встановлено, що пропозиції «ВКК «Трансенергопром» не відповідали кваліфікаційним вимогам. Однак, незважаючи на це, вони не були відхилені.

Окрім цього, за інформацією ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча», продукція комбінату для потреб залізниць в період виконання вищевказаних договорів не постачалася і договори щодо цього з ТОВ «ВКК «Трансенергопром» не укладалися.

Відповідно до висновку експерта різниця між цінами, визначеними договорами та цінами ВАТ «Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча» на момент укладання договору, становить понад 19 млн грн.

Таким чином, службові особи ДП «Укрзалізничпостач» скоїли кримінальне правопорушення. Наразі триває досудове розслідування.

 
Коментарі (0)