ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства віддають «Нафтогазу» борги

Підприємства віддають «Нафтогазу» борги

Підприємства-боржники скорочують заборгованості перед «Нафтогазом» , яка знизилась майже на 5% у порівнянні з минулим тижнем. Наразі сума боргу становить більше 16 млрд грн.

Підприємсва ТКЕ, ТЕЦ та прямы промислові споживачі віддали НАК «Нафтогазу України» 800 млн грн боргу за спожитий газ. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 4,5 % і наразі сума більше 16 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогазу України».

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 75% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 15%, борг прямих промислових споживачів — близько 10%.

«Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 12,2 млрд грн, з них за 2014 р. — 5,5 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 0,6 млрд грн (4,4%)», - йдеться у повідомленні.

Прямі промислові споживачі скоротили свою заборгованість перед НАКом на 9,4% (на 165 млн грн).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» направить 2,28 млн грн за послуги з аудиту фінансової звітності. Компанія проведе аудит фінансової звітності «Нафтогазу» та її філіалів за 2014 рік, щоквартальний та річний аудит фінансової звітності за 2015 рік, а також аудит бухгалтерського та податкового обліку.

 
Коментарі (0)