ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства зменшили борги за газ перед «Нафтогазом»

Підприємства зменшили борги за газ перед «Нафтогазом»

Підприємства-боржники напередодні Нового року скоротили свою заборгованість за газ перед «Нафтогазом» на 3,1 млрд грн. Наразі сума боргу складає 18,4 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» на 3,1 млрд грн. Наразі борг складає 18, 4 млрд грн, повідомили у прес-службі Компанії.

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 76% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 19%, борг прямих промислових споживачів — близько 5%», - зазначили в «Нафтогазі».

Зокрема, підприємства ТКЕ та ТЕЦ скоротили борги за газ, використаний для виробництва тепла на 2,3 млрд грн. Загальна заборгованість у цій категорії становить 13,9 млн грн.

Підприємства ТЕЦ заборгованість за газ, спожитий для виробництва електроенергії, скоротили на 752 млн грн (17,6%) - до 3,5 млрд грн.

Прямі промислові споживачі за тиждень зменшили суму боргу за тиждень на 22 млн грн (2,3%) - до 932 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна підняла ціну на транзит російського газу на третину. Окрім того, передбачається, що «Газпром» повинен сплачувати за транзит при вході в ГТС України та при виході з неї. «Нафтогаз» вже запропонував «Газпрому» обговорити такі умови.

 
Коментарі (0)