ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства зменшили «газові» борги

Підприємства зменшили «газові» борги

За тиждень підприємства-боржники скоротили суму прострочених платежів за спожитий газ перед «Нафтогазом» більше, ніж на 1 млрд грн. При цьому, розмір боргу не змінився лише в категорії прямих промислових споживачів.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили суму заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ» на 1,3 млрд грн. – до 22, 1 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 85% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 11%, борг прямих промислових споживачів — близько 4%», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, підприємства ТКЕ та ТЕЦ зменшили борги за газ, використаний для виробництва теплової енергії  майже на 1,1 млрд грн. – до 18,7 млрд грн, з яких за 2016 р. — 2,9 млрд грн.

Підприємства ТЕЦ скоротили суму заборгованості за газ, спожитий для виробництва електроенергії 239 млн грн - до 2,5 млрд грн.

Розмір прострочених платежів прямих промислових споживачів за тиждень не змінилась та складає 909 млн грн (з них за 2016 р. — 8 млн грн).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго наполягає на вилученні однієї з найбільших газовидобувних компаній України із структури «Нафтогазу». У відомстві це пояснюють побоюваннями програшу суду проти «Газпрому».

 
Коментарі (0)